ANKARA / YENİMAHALLE - Kani Karaca Görme Engelliler Anadolu İmam Hatip Lisesi

May

2023-2024 Görme Engelliler Satranç Turnuvası Kızlar Yıldızlar kategorisinde ögrencimiz Elif DOĞU Türkiye 2.si olmuştur. Öğrencimizi tebrik eder, başarılarının daim olmasını dileriz.

May

Okulumuz Kani Karaca Görme Engelliler Anadolu İmam Hatip Lisesi 5/A sınıfı öğrencileri, Din Öğretimi Genel Müdürlüğümüz koordinesinde, Çankaya Beştepe Şehitleri  İmam Hatip Ortaokulunda yapılan 11. Arapça Bilgi ve Etkinlik Yarışması Ortaokul Arapça Çocuk Şarkıları Kategorisinde 1.olmuştur. Öğrencilerimize ve öğrencilerimizin başarısındaki emeklerinden dolayı Fitnat Hilal GÖRAL hocamıza teşekkür ederiz.

Nis

Din Öğretimi Genel Müdürlüğümüz koordinesinde Kastamonu'da düzenlenen imam hatip lisesi öğrencileri arası Genç Nida 1. Bölge (Zonguldak, Kastamonu, Bartın, Karabük, Sinop, Çankırı, Ankara, Kırıkkale, Çorum, Bolu illerinin katıldığı) Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışmasında öğrencimiz Hafız İrem YALÇIN birinci olmuştur. Öğrencimize ve öğrencimizin başarısındaki katkılarından dolayı Hafız Elif AKDOĞAN hocamıza teşekkür ederiz.

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı programı coşkuyla kutlandı. Emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Nis

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Sayın Ahmet MİNDER okulumuzu ziyaret etti. Öğrencilerimiz ile sohbet etti, hatıra fotoğrafı çekildi. Ziyaretlerinden dolayı Sayın Ahmet MİNDER'e teşekkür ederiz.

Nis

Kani Karaca Görme Engelliler Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizin katkılarıyla Türkiye Diyanet Vakfı ve Deniz Feneri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ne Kur'an-ı Kerim bağışında bulunuldu. Kur'an-ı Kerim'in ulaşmadığı hiçbir yer kalmasın hedefiyle ortaya konulan projeye bağışlanan Kur'an-ı Kerim'ler dünyanın dört bir yanına ulaştırılmaktadır. Emeklerinden dolayı başta Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerimize ve destek veren herkese teşekkür ederiz.

Mrt

İlçe Millî Eğitim Müdürümüz Sn. Veli KARAKUŞ, İl MEM Md. Yard. Sn.Ahmet Hakan MUTLU, Şb. Md. Sn.İsmail ALDEMİR, Şube Müdürlerimiz Sn.Adil DOĞRUSEVER ve Sn.Kadir GÜNEŞ idarecilerimiz ve pansiyonda kalan öğrencilerimizle birlikte iftar yaptılar. Ziyaretlerinden dolayı İlçe Milli Eğitim Müdürümüze teşekkür ederiz.

Mrt

Okulumuzda ögrenci, veli ve öğretmenlerimizle birlikte  iftar programı düzenledik. Geleneksel hale gelen ve yoğun katılımın olduğu iftar programımızda öğrencilerimiz Aşr-ı Serif ve ilahiler okudular. Katklılarından dolayı Görme Engelli İmam Hatipliler ve Gönüllüleri Derneği'ne tesekkür ederiz.

Mrt

21-26 Mart tarihleri arasında kutlanan Orman Haftası'nda öğrencilerimizle birlikte fidan dikme etkinliği gerçekleştirdik. Bu güzel etkinliğin planlanmasında ve faaliyete geçirilmesinde emeklerinden dolayı Zehra ÖZBEK hocamıza teşekkür ederiz.

Mrt

Ramazan ayının gelişini karşılamak amacıyla okulumuzda, sınıfların düzenlenmesiyle ilgili yarışma organize edildi. Öğrencilerimizin maharetlerini sergiledikleri yarışmanın birincisi 9/A sınıfı oldu. Yarışma organizasyonu için Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Meslek Dersleri öğretmenlerimize  ve Ramazan sevincini sınıflarımıza taşıyan güzel yürekli öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Yeşilay Haftası kapsamında Halide Edip Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından okulumuz öğrencilerine yönelik bağımlılıkla mücadele temalı sunum çalışması yapıldı. Çalışmalarından dolayı Halide Edip Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine teşekkür ederiz.

Şbt

19 Şubat 2024 Pazartesi günü okulumuzda Matematik öğretmeni Gaye Gözde ÜRÜN rehberliğinde Mangala turnuvası düzenlendi.Turnuva boyunca ilgi ve emeklerini eksik etmeyen tüm öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

TURNUVA DERECELERİ:

Birinci: Fatma Özdemir 7/A

İkinci: İlhami Cinkara 7/A

Üçüncü: Lokman Yeşilay 8/A

Dördüncü: Rümeysa Sancak 5/A

Şbt

Filistin sorununa İslami duyarlılık oluşturmak maksadıyla okulumuzda Kudüs bilgi yarışması düzenlendi. Gönüllülük esasına dayalı olarak gerçekleşen yarışmada her sınıfın temsilci öğrencileri sorulara yanıt verdi. Soruların ardından öğretmenlerimiz Kudüs'ün tarihi ve merkezi önemi hakkında bigilendirmede bulundular. 10-A sınıfı öğrencilerinden Reyyan Kevser Kaya ve İrem Yalçın tüm sorulara doğru cevap vererek yarışma birincisi oldu. Öğrencilerimizi tebrik eder, emeklerinden dolayı tüm öğretmenlerimize ve hosteslerimize teşekkür ederiz.

Şbt

Diyanet TV'de yayınlanan ''Ülkem İçin Ben de Varım'' programında okulumuzun tanıtımı gerçekleştirildi. Program vesilesiyle öğrencilerimiz kendilerini anlatma imkanı buldu. Düşüncelerini paylaştılar, çabalarından ve gayretlerinden bahsettiler. Çalışmalarından dolayı Diyanet TV ekibine teşekkür ederiz.

Şbt

6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan merkez üssü Kahramanmaraş olan deprem felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımız için okulumuzda saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Ardından Kur'an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi, dualar edildi. Asrın felaketi olarak anılan bu acı günde ebediyete irtihal eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyoruz.